Bij het aanmaken van een groep kies je welke privacy-optie het beste past.
De organisatiegroep zichtbaarheid mogelijkheden
Bij het aanmaken van een organisatiegroep kun je kiezen uit drie privacy-instellingen:
Privé: Alleen zichtbaar voor de toegewezen doelgroep.
Publiek: Zichtbaar voor iedereen binnen de organisatie. Medewerkers kunnen direct lid worden.
Publiek met goedkeuring: Zichtbaar voor iedereen binnen de organisatie. Medewerkers kunnen een lidmaatschapsverzoek indienen dat door een beheerder of moderator moet worden goedgekeurd.
⚠️ De gekozen privacy-instelling kan niet worden aangepast nadat de groep is aangemaakt.
Vindbaarheid & lid worden
Publieke groepen zijn zichtbaar in ‘Groepen verkennen’
Zowel in de app als op web beschikbaar.Medewerkers klikken daar op “Word lid van”:
Bij Publiek krijgen ze direct toegang.
Bij Publiek met goedkeuring wordt een verzoek verstuurd naar de beheerders en moderators van de groep.
Goedkeuringsproces
Lidmaatschapsverzoeken komen binnen via:
Pushnotificatie
Notificatie in de (web)app
Beheerders en moderators vinden alle verzoeken terug in de groep zelf:
In de web-app via het tabblad Verzoeken (rechts in de groep).
In de mobiele app via het tabblad Leden (bovenin).
Verzoeken kunnen worden goedgekeurd of afgekeurd:
Goedkeuring: medewerker ontvangt een notificatie en krijgt toegang.
Afkeuring: medewerker ontvangt geen bericht.
👉 Beheerders hebben altijd automatisch toegang en hoeven geen verzoek in te dienen.
Lidmaatschap beheren
Medewerkers kunnen een groep altijd verlaten nadat ze lid zijn geworden.
Met (semi-)publieke groepen bepaal je zelf hoe zichtbaar en toegankelijk jouw groepen zijn. Zo zorg je dat medewerkers eenvoudig de juiste informatie en collega’s vinden.




